Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 RON

Categorii

Termeni si conditii

1.  DEFINITII SI TERMENI

e-chilipir.ro – este denumirea comerciala si magazinul online detinut de SC Maciro Impex SRL, persoana juridica cu forma de proprietate privata si 100% romaneasca. Navigarea pe site-ul e-chilipir.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client. e-chilipir.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara notificare prealabila. In caz de divergenta sau neintelegeri intre e-chilipir.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

Vanzator – Maciro Impex SRL (e-chilipir.ro) avand sediul social in Bucuresti, Soseaua Colentina nr. 434, sector 2, identificata prin numar de ordine in Registrul Comertului J40/13764/1992, cod unic de inregistrare fiscala RO 27928.

Cumparator – persoana fizica/ orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre e-chilipir.ro (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre e-chilipir.ro si acesta si care presupune crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica sau juridica inregistrata pe Site care, in baza procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre: Client/Cumparator, istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.), etichete, recenzii facute sau produse marcate ca Favorite.

Favorite – sectiune din Cont (Adauga la favorite) care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste de produse preferentiale pe care, ulterior, le poate adauga in Cosul sau de cumparaturi.

Site – domeniul www.e-chilipir.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic care intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, document prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe e-chilipir.ro. 

Bunuri/ Produse si Servicii – orice produs cu serviciul aferent, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda (ambalare, livrare, customer service) care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie promotionala – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri/ Produse si/sau Servicii aferente avand un stoc limitat si predefinit, cu preturi mai mici fata decat cele standard de vanzare, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contractul la distanta – reprezinta un contract incheiat intre Vanzator si Cumparator, in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Continut:
•    toate informatiile de pe website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;

•    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice (e-mail, SMS) si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta din urma;

•    informatii legate de Bunurile si Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia. 

Document- prezentele Termeni si conditii.

Recenzie – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare intocmita pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Comentariu – o apreciere sau observatie cu scop critic- evaluativ, pe marginea unei Recenzii sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Newsletter – in traducere libera: „Buletin informativ”, reprezinta un mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor organizate de catre Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea acestuia cu referire la informatiile continute de newsletter.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

2. UTILIZAREA SITE-ULUI E-CHILIPIR.RO

2.1. Accesarea, vizitarea, intrebuintarea si/ sau cumpararea produselor prezentate pe website-ul www.e-chilipir.ro implica acceptarea prezentelor Termeni si conditii. Pentru o corecta informare despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare.

2.2. Maciro Impex S.R.L. isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. De asemenea, Maciro Impex S.R.L. isi rezerva dreptul de a indrepta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de tehnoredactare, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Implicit Maciro Impex S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau cantitati in stoc. Aceste erori nu obliga Maciro Impex S.R.L. la nicio actiune. Confirmarea comenzii si implicit a stocului si a pretului de vanzare,  se va face ulterior plasarii comenzii pe site, doar dupa procesarea acesteia de catre agentii e-chilipir.ro.

2.3. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand utilizati acest site. Continuarea utilizarii site-ului e-chilipir.ro implica acceptarea modificarilor operate.

 

3. DOCUMENTE CONTRACTUALE

3.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea electronica primita automat de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Acceptarea Comenzii Cumparatorului de catre Vanzator se va face prin confirmare telefonica si prin email de catre Vanzator, ulterior procesarii si verificarii cererii cu stocul fizic.

3.3. Din motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca Vanzatorul modifica cantitatea de Bunuri din Comanda,  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

3.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

3.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind: certificatul de conformitate produs, factura fiscala/bon fiscal, conform legislatiei in vigoare, emise de catre Vanzator pentru Bunurile achizitionate. 

 

4.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

4.1. Pentru crearea unui cont pe site-ul e-chilipir.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. E-chilipir.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau ca acesta utilizeaza serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

4.2. Oricare Client sau Cumparator are acces pe Site in vederea efectuarii unei Comenzii.
Pentru motive justificate, e-chilipir.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/ Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/ sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/ Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel e-chilipir.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/ Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al e-chilipir.ro, prin email la adresa: magazin@e-chilipir.ro sau telefonic, la unul dintre numerele: 0763.620.671 respectiv 0733.219.320 , pentru a fi informat/a cu privire la motivele care au determinat aplicarea masurilor susmentionate. 

4.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin datele de contact mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.4. E-chilipir.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri, Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care e-chilipir.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. E-chilipir.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Bunuri si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor deficiente tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi/ informatii produs evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

4.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. Pretul de achizitie tiparit pe factura fiscala/bon fiscal va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii.

4.6. In cazul platilor prin transfer bancar, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioanele de transfer bancar aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

4.7. Cumparatorul va fi obligat sa achite si toate costurile suplimentare de transport/de livrare, taxele postale sau de orice alta natura, suportate de catre Vanzator pentru a va pune in posesia produselor comandate, costuri care se adauga la pretul produselor comandate- vedeti sectiunea Informatii livrare. 

4.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si a Serviciilor aferente disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4.9. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui  Bun/ Produs, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unei Recenzii legate de Bunul achizitionat si calitatea serviciului aferent (livrare, impachetare, etc). Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. Aceasta actiune are caracter facultativ si prin aceasta, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in imbunatatirea/ dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

 

5. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

6. RASPUNDERE CONTRACTUALA SI EXONERAREA DE RASPUNDERE

6.1. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru pastrarea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

6.2. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in versiunea actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

6.3. Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

6.4. Maciro Impex S.R.L. nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la e-chilipir.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, e-chilipir.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Maciro Impex S.R.L. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

6.5. Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul dvs. si cea a produsului sau decalajele in ceea ce priveste masura/dimensiunea produselor, datorita particularitatilor acestora.

6.6. Informatiile incluse pe e-chilipir.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa magazin@e-chilipir.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

6.7. E-chilipir.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale/ concursurilor, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabil pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.

6.8. Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar e-chilipir.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

6.9. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

 

7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

7.1. Continutul, astfel cum este definit in prezentele Termeni si conditii, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a e-chilipir.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect.

7.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de e-chilipir.ro, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al e-chilipir.ro asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al e-chilipir.ro.

7.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre e-chilipir.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea e-chilipir.ro cu referire la acel Continut.

7.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

7.5. In cazul in care Maciro Impex SRL confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a intrebuinta sub forma descrisa intr-un acord de utilizare de sine statator, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se aplica numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord si doar pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea e-chilipir.ro pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

7.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Maciro Impex SRL si/sau al angajatului/prepusului e-chilipir.ro care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

7.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

8. COMANDA

8.1. Clientul/Cumparatorul poate face Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor/Produselor dorite in Cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun cu Serviciul aferent este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Produsului.

8.2. Pana la Finalizarea comenzii, Clientul/ Cumparatorul isi poate personaliza comanda cu urmatoarele tipuri de informatii: adresa de facturare, adresa de livrare, poate actualiza cosul de cumparaturi prin modificarea cantitatilor de produs din cos, opteaza pentru tipul de livrare respectiv cel de plata dorit si isi poate revizui comanda inainte de a accesa butonul Finalizare comanda.

8.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate (adresa de livrare, facturare, date de contact) de catre acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Comanda plasata de catre Client/ Cumparator devine certa ulterior procesarii cererii de comanda si a confirmarii telefonice a acceptarii comenzii de catre Vanzator Cumparatorului.

8.4. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/ agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

8.5. Atat la plasarea comenzii cat si pe tot parcursul procesului de procesare/ acceptare/ livrare comanda, Clientul/ Cumparatorul este informat prin email automat despre statusul comenzii sale.

8.6. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

8.6.1. existenta unui istoric al Clientului/ Cumparatorului de neridicare a comenzilor plasate de cate Vanzator;

8.6.2. activitatea Clientului poate produce daune site-ului e-chilipir.ro;

8.6.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

8.6.4. produsele comandate de catre Client/ Cumparator nu mai sunt pe stoc iar furnizorul subcontractat de catre Maciro Impex SRL nu mai poate reintregi stocul in aceleasi conditii/ a incetat relatia contractuala cu producatorul sau furnizorul produselor respective;

8.6.5. alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

8.7. Cumparatorul are dreptul legal sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun/ Produs, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la:

- ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat

- ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

Aditional celor 14 zile calendaristice pentru dreptul de retur, Maciro Impex SRL ofera inca 16 zile drept de retur, in conditiile specificate in sectiunea „Politica de returnare”.

8.8. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea descarca, completa formularul de retur ce se regaseste la adresa http://www.e-chilipir.ro.ro/info/form/retur, si trimite scanat inapoi pe adresa: magazin@e-chilipir.ro sau prin posta/ curier, la sediul social al Maciro Impex SRL din Sos. Colentina Nr. 434, Sector 2, Bucuresti.

 

Politica de retur. Dreptul de retragere

 

Te informam ca beneficiezi de o perioada de 30 zile calendaristice de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract si returna Bunurile, fara a fi nevoit/a sa iti justifici decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3), art. 14 alin. (2) si art. 14 (3) din OUG nr. 34/2014, adica sa achiti:

- costurile directe legate de returnarea produselor;

- esti responsabil si in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

 

Daca, din orice motiv, nu esti multumit/a de un produs pe care l-ai cumparat, poti sa il returnezi in termen de 30 zile calendaristice din momentul in care acesta ti-a fost livrat de catre curier/ prin posta. In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care ti- au fost trimise, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire.

 

Inainte de a returna un produs, citeste conditiile de retur specifice produsului, detaliate mai jos.

  

Cum returnezi produsele

 
1.    Completezi acest Formular de retur, asigurandu-te ca produsul pe care vrei sa il returnezi indeplineste conditiile de retur de mai jos
; il poti descarca, completa si trimite scanat inapoi pe adresa: magazin@e-chilipir.rosau prin posta/ curier, la sediul social al Maciro Impex SRL din Sos. Colentina Nr. 434, Sector 2, Bucuresti sau poti sa trimiti un email la adresa magazin@e-chilipir.rocu titlul de Cerere de retur si care sa cuprinda urmatoarele informatii: nume si prenume, telefon, adresa de email, adresa fizica, data comenzii, codul produsului (informatii obligatorii) si detalii privind motivul returnarii (informatii optionale). Daca in cererea de retur pe care ne-ai transmis-o prin email nu ai completat toate informatiile obligatorii mentionate anterior, cererea nu poate fi inregistrata si aprobata.

2.    Dupa te informam in scris, via email, privind aprobarea cererii de retur, poti trimite prin curier produsul pe care vrei sa il returnezi, achitand prin costuri proprii cheltuielile de transport al produsului returnat. Nu se accepta retururile livrate prin plata la destinatar!

3.    Daca produsul pe care l-ai returnat indeplineste conditiile de retur listate mai jos, iti vom returna banii in maxim 30 zile de la data primirii cererii de retur, astfel:

  1. pentru cumparaturile online achitate cu cardul online, iti vom restitui banii in contul din care a fost efectuata plata;

  2. pentru Comenzile achitate cu OP/ramburs/ Card bancar-iti vom restitui banii prin virament bancar, in contul tau IBAN specificat in formularul de retur;

! Daca produsele pe care ti le-am livrat au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnezi produsele trebuie sa returnezi si cadourile.

! Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.

 

Verifica mai jos care sunt conditiile specifice pe care trebuie sa le indeplineasca produsul tau.

 

Ce conditii trebuie sa indeplineasca produsele pentru a putea fi returnate:

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, documentatia complete, cu etichetele intacte).

 

NU vor fi acceptate la retur:

- Produsele care nu mai au ambalajul original al producatorului in care a fost livrat;

- Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori eticheta de retur sunt deteriorate sau lipsesc;

- Produsele care prezinta defectiuni cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu e-chilipir.ro), urme de lovire sau deteriorare;

- Produsele purtate, spalate sau care miros a parfum;

- Produse de ingrijire personala care au fost desigilate de catre Client: Cosmetice, Parfumuri, Produse pentru igiena intima si igiena dentara;

- Produse din categoria Jucarii, Copii & Bebe (de ex: scutece absorbante de unica folosinta), petshop (de ex: jucarii, accesorii);

- Produsele de lenjerie intima, costumele de baie si ciorapii; 

- Produsele nu mai sunt in termenul de valabilitate (expira in mai putin de 10% din totalul zilelor cuprinse in perioada de valabilitate);

- Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

- Inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

- Echipamente cu licente OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);

- Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;

- Echipamentele protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce impiedica aducerea dispozitivului la starea initiala din punct de vedere software;

- Aparatele de aer conditionat care au fost montate, aparatele de bucatarie care au fost folosite, masinile de calcat care prezinta urme de utilizare (zgarieturi pe talpa, urme de calcar, etc.), aspiratoare care au fost folosite, aparatele de bricolaj care au fost utilizate.

 

NOTǍ: Daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile mentionate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitata, iar coletul iti va fi retrimis, urmand sa suporti si contravaloarea costurilor de retrimitere.

 

In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, purtare, spalare sau care miros a parfum, utilizare, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii ori documentatie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. 

Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

   

8.9. In cazul in care un Bun/ Produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului. 

8.10. In situatia in care produsele nu sunt disponibile in stoc (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), e-chilipir.ro va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat prin virament bancar, in avans, vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Maciro Impex SRL va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

 

9. FACTURARE – PLATA

9.1. Toate preturile Bunurilor/ Produselor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.e-chilipir.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

9.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri/Produse vandute de e-chilipir.ro cu Serviciile aferente, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

9.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

9.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va avea o evidenta a facturilor emise de e-chilipir.ro, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

9.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre e-chilipir.ro in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

9.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: magazin@e-chilipir.ro.

9.8. Asa  cum este specificat clar in Sectiunea „Modalitati de plata”, Clientul/ Cumparatorul are la dispozitie mai multe optiuni de efectuare plata pentru comanda efectuata:

9.8.         Plata la ramburs- in cazul in care optati pentru livrarea prin Posta Romana. Plata pe care o efectuati acopera pretul produselor comandate si tariful de livrare practicat de Posta Romana.

9.9.         Plata la livrare- in cazul in care optati pentru livrarea prin curier. Plata pe care o efectuati acopera pretul produselor comandate si tariful de livrare practicat de firma de curierat subcontractata.

9.10.      Transfer bancar/ Internet banking- in acest caz, plata se face in avans, dupa datele din factura proforma generate de e-chilipir.ro in baza comenzii dvs iar aceasta va fi data spre livrare in maxim 24 ore dupa confirmarea platii (zile lucratoare: luni- vineri).

9.9. Din motive de securitate a Tranzactiilor, Clientul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin sapte caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

10.  LIVRAREA BUNURILOR

10.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile/ Produsele utilizand serviciile Postei- Romane si/ sau in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator, conform optiunii Clientului si asa cum este descris in Sectiunea „Informatii livrare”. 

10.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.3. Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier sau Posta Romana la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal/ factura fiscala ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

10.4. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor aferente numai pe teritoriul Romaniei.

 

11. GARANTII

11.1. Toate Bunurile comercializate de catre e-chilipir.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale (exceptand produsele handmade care nu vin toate in ambalaj) si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

11.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de e-chilipir.ro, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, fie de catre importatorul- distribuitorul de la care Vanzatorul achizioneaza marfa.

 

12. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier, rambursul la Posta- Romana sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

  

13. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

13.1 Conform deciziei nr. 200/ 14 decembrie 2015 nu mai este necesara inregistrarea efectiva a operatorului economic e-chilipir.ro in registrul ANSPDCP, ceea ce nu exonereaza operatorul de aplicarea prevederilor legii nr. 677/2001 cu modificarile ulterioare: http://www.dataprotection.ro/?page=Cazuri_depunere_notificari

13.2. E-chilipir.ro este proprietatea si denumirea comerciala a magazinului online detinut de catre S.C. MACIRO IMPEX S.R.L cu sediul social in Bucuresti, Soseaua Colentina nr. 434, sector 2, identificata prin numar de ordine in Registrul Comertului: J40/13764/1992, cod unic de inregistrare fiscala RO 27928.

13.3. In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 cu modificarile ulterioare, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, e-chilipir.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele dumneavoastra personale pe care ni le furnizati.

13.4. Scopul colectarii datelor dumneavoastra personale este strict de a putea derula cu succes activitatile comerciale, prin urmatoarele actiuni:

  • informarea utilizatorilor/ clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe e-chilipir.ro;

  • confirmarea comenzilor si informarea utilizatorilor/clientilor privind statusul comenzilor acestora;

  • livrarea comenzii clientilor/ consumatorilor la adresele declarate ca adrese de livrare;

  • evaluarea produselor si serviciilor e-chilipir.ro oferite;

  • monitorizarea vanzarilor in scopuri interne (pentru analiza si imbunatatirea strategiei comerciale si a serviciilor conexe oferite de catre e-chilipir.ro).

13.5. Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a e-chilipir.ro, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre e- chilipir.ro pentru desfasurarea activitatii comerciale. 

13.6. Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va exprima lipsa acordului prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora, prin email trimis pe adresa: magazin@e-chilipir.ro  sau prin notificare scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire, pe adresa sediului social Maciro Impex SRL din Sos. Colentina nr. 434, Parter, Sector 2, Bucuresti. Informatiile pe care ni le transmiteti vor fi utilizate strict in scopul comercial pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si pentru a preveni incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali. 

13.6.Totodata, in baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Maciro Impex SRL din Sos. Colentina nr. 434, Parter, Sector 2, Bucuresti, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
- solicitarea confirmarii faptului ca datele dvs personale sunt sau nu prelucrate;

- sa interviti asupra datelor transmise in scopul  odificarii/ actualizarii acestora;

- sa va exprimati refuzul pentru prelucrarea datelor dvs personale pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara;

- sa solicitati stergerea datelor dvs personale, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

13.7. Site-ul e-chilipir.ro va ofera posibilitatea informarii asupra campaniilor promotionale practicate, a concursurilor respectiv a tuturor noutatilor aduse, doar prin abonarea la newsletter. E-chilipir.ro nu promoveaza SPAM-ul. Newsletter-ul va fi transmis periodic doar acelor utilizatori/ clienti care au solicitat primirea acestuia prin abonare. Utilizatorii/ clientii abonati la newsletter pot renunta oricand la optiunea lor initiala, prin dezabonare pe site sau prin email trimis catre magazin@e-chilipir.ro.

13.8. De asemenea, e-chilipir.ro poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, de tipul firmelor de curierat, furnizori de servicii de plata/ bancare,  asiguratori, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare. Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi puse la dispozitia Parchetului, Politiei, Instantelor judecatoresti si a altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 

14. PUBLICITATE

14.1. Newsletterele e-chilipir.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de e-chilipir.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

14.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere prin abonarea la acestea. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea e-chilipir.ro in acest sens.

14.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau trimitand un email in acest sens, pe adresa: magazin@e-chilipir.ro;

14.4. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

 

15. CAMPANII PROMOTIONALE

15.1. In scopuri comerciale si fara obligativitate legala, Vanzatorul va organiza periodic campanii promotionale de tipul: aplicarii discounturilor la produsele comercializate, pe o perioada data, acordarii de cadouri pentru achizitia de cumparaturi lunare de o anumita valoare si/ sau concursuri pentru Clienti/ Cumparatori.

15.2. Fiecare campanie promotionala va avea un regulament propriu, regulament care va fi publicat pe website, in Sectiunea „Politica de discount”, pe toata durata campaniei.

15.3. In situatia in care e-chilipir.ro organizeaza in paralel mai multe campanii promotionale, acestea nu se cumuleaza intre ele, se aplica reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (carduri de fidelitate, coduri promotionale, vouchere cadou, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regula, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. De asemenea, in cazul existentei unor vouchere procentuale, detinatorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulata conferita de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existenta in cadrul unei promotii. Anumite campanii promotionale nu se cumuleaza cu alte reduceri, promotii sau actiuni de fidelizare. Acest lucru este specificat in regulamentul campaniei respective.

15.4. Maciro Impex SRL stabileste unilateral regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza pe www.e-chilipir.ro, acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promotiile sunt aplicate Comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. E-chilipir.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate intrerupe sau retrage promotia, fara o notificare prealabila in acest sens.

15.5 E-chilipir.ro, in calitate de organizator, isi rezerva dreptul de a intrerupe Campania promotionala oricand pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea prealabila a consumatorilor prin mijloace de comunicare corespunzatoare (afisare pe site, newsletter, etc.).

15.6. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta publicul despre aceste modificari.

 

16.INSCRIEREA DE RECENZII, COMENTARII, ETICHETE

16.1. Orice Utilizator/Client/Cumparator poate inscrie pe website Recenzii-uri, Comentarii sau atasa Etichete produselor comercializate de Site. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs, respectiv modul in care a interactionat in tranzactia comerciala cu personalul e-chilipir. 

16.2. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii unei Recezii/ Comentariu/ Eticheta in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

-    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

-    sa utilizeze doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: handmade, site, etc);

-    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
-    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

-    sa foloseasca aceasta optiune oferita de catre e-chilipir.ro doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit  produs sau serviciu de pe Site, fara a face referire catre alte firme (publicitate pe site);

-     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

-     sa nu furnizeze sau sa solicite altui Utilizator, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

-    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre  Vanzator sau sa inscrie Recenzii/Comentarii/Etichete care sa contina materiale de natura publicitara;

-     sa nu utilizeze Recenzia/Comentariul/Eticheta ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

 

16.3. Toate Recenziile/ Comentariile/ Etichetele inscrise de catre Utilizator/ Client/ Cumparator sunt moderate de catre pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile Site-ului. In cazul in care  Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Recenzii/ Comentarii/ Etichete.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul achizitionat si/sau serviciul prin care le-a fost livrat, Cumparatorii sunt incurajati sa instiinteze in scris Vanzatorul prin email trimis la adresa: magazin@e-chilipir.ro sau prin corespondenta fizica, pe adresa sediului social al Maciro Impex SRL din Sos. Colentina nr. 434, Sector 2, Bucuresti.

 

17. FORTA MAJORA

17.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea totala sau partiala a obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

17.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17.3. Forta majora va fi probata conform legii.

 

18. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legislatiei din Romania. Eventualele litigii aparute intre e-chilipir.ro si Clienti/ Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care aceasta nu va fi posibila, prima cale de solutionare este medierea; in acest sens, in Sectiunea „Solutionarea litigiilor” v-am pus la dispozitie link-ul catre SOL. Platforma SOL este conceputa ca un instrument online dezvoltat de Comisia Europeana si care functioneaza ca un punct de intrare unic pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor rezultate din tranzactiile online.  Daca litigiul nu a putut fi solutionat pe cale amiabila, se va apelala instantele romanesti competente din Municipiul Bucuresti.

 

19. FRAUDA

19.1. Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor e-chilipir.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverului e-chilipir.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite in conformitate cu prevederile Codului Penal.

19.2. Crearea de conturi multiple pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, utilizand astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, va fi considerata o tentativa de frauda si, implict, este interzisa. Proprietarul site-ului e-chilipir.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

 

20. DISPOZITII FINALE

In cazul in care oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Intocmit si publicat la data de 09.08.2016: Maciro Impex SRL S.A. – www.e-chilipir.ro.